måndag 7 januari 2008

Mp Gör Sitt Bästa Att Hindra Näringslivets Utveckling

Miljöpartiets politik hämmar näringslivets utveckling, det blir allt tydligare när man i dagen UNT läser om hur man på nytt pekar mot Arlanda och hänvisar till att inga komplement behövs. Under julen har SAS i bl.a. Uppsala ånyo kört kampanj om nya Europaflyget. Med lägsta pris om 650 kr enkel resa säljer man 10% av sina stolar till ett relativt lågt pris, SAS upplyser dock konsumenten att det är bra att boka 6 månader i förväg för att erhålla detta lägsta pris och vänder sig därmed i bästa fall till privatresenärerna. Dessutom förutsätter lägsta tur och returpris att du stannar natt mellan lördag-söndag. I egenskap av van affärsresenär har jag aldrig kunnat haft längre framförhållning än en vecka, max tre.

I flygbranschen tar vi ofta “tempen” på marknaden, och om jag om en vecka från idag behöver flyga till Paris för att kunna arbeta måndag och större delen av tisdagen samt vara sann miljövän och flyga direkt, något som från norra Mälardalen idag nästan är omöjligt då var och var annat flyg routas genom antingen Köpenhamn eller Tyskland, så betalar jag SAS 6117 kr eller Ryanair 461 kr (Skavsta).

För oss som är småföretagare så är priset ofta avgörande, i detta fall är prisskillnaden markant ibland är den mindre. Samtidigt är det i regel dyrt att resa ut från Arlanda när man vill åka på vardagar och ges möjlighet att både hinna med dagens möten och komma hem i hyfsad tid. För att hinna med Ryans markant billigare flight måste jag lämna mitt hem redan kl 03, det gäller dock bara oss som bor här i norra Mälardalen och södra Norrland, alla andra i Mälardalen har idag en hyfsad närhet till ett komplement, ett alternativ till Arlanda.

Inga kommentarer: