fredag 4 januari 2008

Jan Ask cyklar bättre än mig, Han är ute och cyklar nästan jämt!

Att politiker slingrar sig som maskar när det kommer till kritan är om möjligt inget nytt men att en politiker sitter och ljuger oss fulla bör inte accepteras av någon. Jan Ask (s), som hävdar att jag är ute och cyklar säger i dagens Uppsala Tidning att:

-Vi har aldrig lovat att säga ja.

Det rimmar illa med det beslut han och Lena Hartwig (s) under våren 2005 undertecknande i egenskap av sittande majoritet. Det beslutet utrycker klart och tydligt att Uppsala Kommun och socialdemokraterna backar idén om en civil verksamhet på Uppsala Flygplats. Förutsättningen då som nu för att beslutet skall gälla är att Länsstyrelsen i Uppsala Län i beslut stadfäster att den föreskrivna civila utbyggnaden och verksamheten ej står i konflikt med gällande miljölagstiftning. Kort och gott: Om Länsstyrelsen säger ja så gäller Uppsala Kommuns beslut.

Företagande kräver som bekant långsiktighet, ett beslut från Uppsala Kommun likt det som publicerades 2005 var absolut nödvändigt för att företaget Uppsala Air AB skulle våga satsa på denna idé.

Bolaget har satsat åtskilliga miljoner och mycket tid sedan dess, att därför som Jan Ask vända ryggen till innan Länsstyrelsen fattat sitt beslut kan i bästa fall ses som ett stort svek, inte bara mot flygplatsbolaget Uppsala Air AB utan även mot entreprenörer, arbetsgivare och företagare i allmänhet. Även politiker måste kunna stå upp för vad det lovar, vi som företagare måste kunna lita på politiken.

I samma tidning och på samma sida påstår en annan företrädare för S önska sig fler arbetstillfällen till alla Uppsalabor nästa år, att samtidigt kategoriskt säga nej till en kommande arbetsgivare som ensam direkt och indirekt borgar för ett tusental arbetstillfällen i Uppsala verkar minst sagt dumt, korkat rentav.

Se Även: Sju Goda Skäl...

2 kommentarer:

Maria WT sa...

Hej Mattias!
Om Jan Ask har ändrat åsikt om Ärna flygplats, kan det bero på att han har fått reda på saker som han inte visste förut. Om man förstår att man har fel, då är det lämpligt att ändra åsikt.
Hur brukar du göra? Fast du kanske aldrig tror att du har fel...

Mattias Sjölund sa...

Maria,

Om Jan Ask hade väntat tills alla fakta låg på bordet och då ändrat sig hade jag haft lite mindre att invända om. Om Socialdemokraterna dessutom, som dom i beslut sagt, avvaktat Länsstyrelsens beslut innan de i sakfrågan uttalat sig och tagit ställning så hade jag inte haft någonting att klaga på överhuvudtaget. Men att ogrundat, eller i vart fall utan alla fakta på bordet, säga nej i synnerhet när man dessutom sagt att det är principiellt OK att driva vidare så är det ett svek mot samtliga företagare. Vi måste kunna lita på politiken, vem skall annars våga satsa på nya idéer?