fredag 23 januari 2009

Västerås Har Vaknat!

I en annons i dagens Uppsala tidning vill Stockholm-Västerås Flygplats påvisa att de är Uppsalas närmaste lågprisflygplats. Det finns två skäl till det.

1. De vill reta bolaget Uppsala Airport AB en del
2. De inser allvaret, det ligger i farans riktning att en konkurrerande verksamhet i Uppsala är på väg att bli en verklighet.

För ett år sedan skrev Skavstas VD, av densamma anledning en debatt artikel i UNT. Ett annat exempel är Anders Lidmans minnesvärda brev från 2008, en så kallad expert i flygplatsfrågor och företrädare för Västerås flygplats. Det publicerades på flyglarm.se!???

Kul med mothugg men ska Västerås tävla om denna position med Arlanda nu? Arlanda som så sent som i höstas hävdade att de är Sveriges största lågprisflygplats! (En sanning med modifikation. Endast 13% av alla flygbiljetter som säljs till avgångar på Arlanda är lågprisbiljetter. Då Arlanda har många resenärer innebär det c:a 2 miljoner biljetter/år, det vill säga 10 ggr. fler än Västerås).

Slutlednigen dragar sig själv!!! Så länge inte Västerås lyckas attrahera mer trafik så är det inte en attraktiv flygplats för någon passagerare heller, i vart fall om man tänkt sig resa någon annanstans än till London, och för tillfället Poznan. Detta verkar förbli Västerås öde, avsevärt fler rutter behövs för att det ska göra någon skillnad.

Hälsningar fr. Dublin/London

Inga kommentarer: