måndag 19 januari 2009

Kommunpolitiker Borde Lyssna Till Fölster!

Genom att flytta fokus från svenska utsläppsminskningar till globala, kommer vi att få mer till en lägre kostnad, det säger idag Stefan Fölster på UNT debatt som en uppmaning till Regeringen.

Kommunala politiker som enbart ser till Uppsala bör i än större utsträckning ta till sig av dessa kloka ord. Där gemensamt arbete med andra kommuner och organisationer kan bidraga till att utvecklingsländer ges rätt förutsättningar. Att inse den globala problematiken, där Sverige som nation bidrar med 2 promille av utsläppen och framåt främja regionala och lokala projekt som faktiskt kan bidra till förbättringar inom andra viktiga områden bör vara en mer korrekt samt framkomlig väg.

Enligt mig så pekar Svenskt Näringslivs chefsekonom på en trångsynthet hos politiken generellt, men som i ett Uppsalaperspektiv i synnerhet passar väl in på rådande situation. Genom att blunda för det verkliga problemet och uttala motstånd till exempelvis lokala näringslivssatsningar som Uppsala flygplats och Fullerö så bidrar de naturligtvis inte till en globalt förbättrad miljö utan endast till att försämra förutsättningarna för god tillväxt, fler arebetstillfällen och ökade intäkter. Det visar att makten är viktigare än målet, har vi råd med en sådan politik?

Inga kommentarer: