måndag 19 maj 2008

Stödet Starkare Än Någonsin

Inom loppet av fem månader har Uppsala Air AB, via Provos AB, genomfört två marknadsundersökningar gällande civil linjetrafik på Uppsala Flygplats. Vid vardera tillfälle har c:a 1000 telefonintervjuer genomförts.

Den senaste undersökningen är gjord mellan den 5 och 16 maj 2008. I den föregående undersökningen (Januari 2008, bl.a. publicerad i UNT) var hela 70% i Uppsala (Länet 77%) för en civilflygplats.

I den nya undersökningen har 81% av Uppsalas invånare svarat ja på frågan: Vill du kunna flyga till europeiska huvudstäder med lågprisflyg från Ärna?

Bolaget har i den senaste undersökningen även ställt en fråga till Uppsalas invånare om de vill ha kvar Uppsala Garnison/Uppsala Flygplats med betoning på samhällsviktigt flyg, även på denna fråga vart det ett rungande JA!

Provos AB har på uppdrag av Uppsala Air AB genomfört 1014 intervjuer mellan den 5-16 maj 2008. Uppsala har delats upp i 4 delar; genom att två linjer dragits nord – syd, öst – väst. Dessa sektorer är numrerade 1-4 med början i ”vänster övre hörn” Intervjuerna har fördelats med 250 st per område De intervjuade är 16-76 år, fördelade med jämn spridning över åldrarna, 52% kvinnor, 48% män

FRÅGOR

Ett av försvarsmaktens förslag är att lägga ner verksamheten vid Ärna. På flygplatsen idag arbetar 600 personer. Akademiska Sjukhusets Intensivvårdshelikopter samt annat samhällsviktigt flyg finns där idag. Anser du att flygplatsen bör vara kvar?

Ja 86%
Vet Ej 4%
Nej 10%

Vill du även kunna flyga till europeiska huvudstäder med lågprisflyg från Ärna?

Ja 81%
Vet Ej 11%
Nej 8%


SE DENNA LÄNK FÖR ARTIKEL I UNT

2 kommentarer:

hasse sa...

Tänk ändå om problemet vore så enkelt!
Det är ungefär som att ringa upp 1000 personer och fråga "Vill du ha högre lön?" eller "Vill du ha bättre väder på semestern?"

Mattias Sjölund sa...

Jag vet inte om det är vare sig enkelt eller speciellt svårt. Detta är en opinionsundersökning, varken mer eller mindre. Dock så kan vi säkert vara överens om att du knappast oponerat om det var motsatta förhållanden i den procentuella fördelningen.