fredag 14 november 2008

UNT om Uppsalas Utveckling

Det har i dagarna tre (eller mer) varit en kavalkad i UNT om hur staden växer, alltifrån Fullerö, Resecentrum till Ärna. Oturligt och bekräftat från hästens mun så glömde UNT:s grafiker Ärna (Uppsala Flygplats) i lördagens artikel, där en karta över de stora satsningarna (över 100 milj. kronor) illustrerades. Som tur är så glömmer läsarna inte lika lätt. På framsidan av UNT i lördags, störst i bild, stod herr Benbom och talade om att han gärna såg civilflyg på Ärna i framtiden. På UNT:s hemsida kan man bland läsarkommentarerna till artikelserien läsa följande:

"Jag hoppas även nu att Uppsalas politiker vågar ta ett positivt beslut om en flygplats vid Ärna - först då kan Uppsala ta upp kampen med de tre andra riktigt stora städerna i Sverige! Det Uppsala fortfarande är mycket dåligt på, är sälja sig som turiststad"
-Folke Forsmarker

"...nödvändiga investeringar i infrastruktur, typ Ärna flygfält. Som definitivt kommer att generera tillväxt."
-Björn Johansson

Inte så många, men av 25 publicerade inlägg så finns det inte ett enda som tycker att den stadsutveckling jag med flera förespråkar är dålig.

UPPSALA FOREVER!!!

I skenet av alla signaler, hur tänker socialdemokraterna och dess företrädare nu, ett år efter sitt nej, tre år efter sitt ja? Vill dom visa Uppsala och det lokala näringslivet, som genom företagarna och handelskammaren redan stödjer bl.a. Uppsala Airports satsning på Ärna och Fullerö, att man vill vara med och skapa jobb och tillväxt eller tänker de vidhålla att alla dessa privata satsningar är av ondo? Se även detta inlägg

2 kommentarer:

hasse sa...

Den hr Benbom som UNT tillfrågat, och som gärna ville ha en flygplats i Uppsala är så vitt jag förstår aktieägare i Uppsala Air, så hans inställning var ju inte överraskande.

Mattias Sjölund sa...

Hans inställning är minst lika överraskande som din egen, att han dessutom tror så mycket på idén att han väljer att köpa aktier bekräftar endast en styrka.