tisdag 3 juni 2008

Bostäder eller flygambulans?

Debatten fortsätter, efter att den 15/5 sagt att flygplatsen skall rivas, säger MP den 29/5 helt plötsligt att ambulansflyget är viktigt. Nedan kan ni läsa min motreplik (publicerad i UNT 3/6).

Miljöpartiet slirar! I en debattartikel i UNT (15/5) skriver dom att man måste få regeringen och försvarsmakten att avveckla Uppsala Flygplats, för att i stället skapa förutsättningar för bostadsbebyggelse och andra ändamål.
I en debattartikel i UNT (29/5) skriver miljöpartiet att jag farit med osanning när jag påstått att mp därmed även vill lägga ner ambulansflyget från Ärna (UNT 21/5) samt att miljöpartiet nu påstår sig värna om detta flyg. En fråga som omedelbart uppstår är: Hur har miljöpartiet tänkt sig att ett ambulansflyg, som är beroende av bansystemet på Ärna, skall kunna landa där när miljöpartiet rivit upp samma landningsbanor och byggt bostäder i stället? Ett helhetsansvar för flygplatsens fortlevnad måste tas för att den skall bevaras, miljöpartiet kan inte både äta och behålla kakan!
Samma princip gäller för arbetstillfällena. Miljöpartiet säger nu att man har en plan för att skapa en massa gröna jobb. Inget ont i det, men vad har detta med flygplatsen att göra? Miljöpartiet bör kunna skapa dessa jobb ändå. Men om vi i stället följer deras devis att skrota hela flygplatsen inklusive ambulans flyget tappar Uppsala i stället 1 900 arbetstillfällen, inklusive de som i dag finns på Ärna. Är detta en del av mp:s hållbara utveckling?

Mattias Sjölund
CEO
Uppsala Air AB
UNT 3/6 2008

Inga kommentarer: