tisdag 10 juni 2008

I dag röstade Fullmäktige på Niclas Malmbergs hjärtefrågor...

Niclas Malmberg, som bara för en månad sedan på sin blogg sa att Ärna-frågan nu var avgjord (han åsyftade till att alliansen nu gick på hans linje), gick på en ordentlig nöt idag. Han fick se sina frågor gällande att kommunfullmäktige skall konstatera att samhällsintresse för civil verksamhet på Uppsala Flygplats ej föreligger samt att uppmaning att ej medge planärende för samma flygplats grusas. En skarp delning mellan blocken var dock tydlig när omröstningen var avslutad, men med en klar majoritet emot hans förslag.

På tal om den politik Mp, Socialdemokraterna & Co nu kör med plockade jag upp följande på Erik Pellings blogg med anledning av alla förbud till höger och mest vänster dom försöker påtvinga omgivningen vad det gäller planärenden och så kallad samhällsplanering. I detta fall var det en en tackling ända upp på läktaren för Pellings utspel gällande Fullerö. Det kallas Kommunism slog Liv Hahne fast i dagens fullmäktige.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Den skarpa delning mellan blocken som Mattias Sjölund nämner var dock inte fullt så tydlig. Visst, det tycks fortfarande finnas en borgerlig majoritet för en lågprisflygplats i Uppsala men dagens omröstning visade också på borgerlig splittring. Flera centerpartister röstade med oppositionen eller röstade blankt.

Mattias Sjölund sa...

Det var två centerpartister som röstade emot, vilka det var är sedan månader känt och knappast förvånande. Att tre centerpartister röstade blankt beror givetvis på att Centern ännu inte tagit ställning, något jag knappast finner oroväckande.

Att det finns ett starkt stöd inom majoriteten i de frågor det idag voterades om är givetvis heller inte förvånande, dock glädjande! Det visar att det finns politiker som tror på utveckling, tillväxt och arbetstillfällen. För din kännedom så applåderar jag Liv Hahne och hennes färgstarka inlägg i dagens debatt gällande planärendet och Fullerö och själva principen för hur ni agerar i dessa frågor. Jag instämmer för övrigt med Magnus Åkerman, du borde verkligen be Liv om ursäkt för din jämförelse av henne med korrupta politiker.