torsdag 19 juni 2008

Logistik i Kubik, En kortare förklaring

Det har riktats en del frågor till mig gällande planen att även etablera ett logistic centrum för mellanlagring av gods för vägtrafik vid flygplatsen. Nedan följer en kortare förklaring.

Uppsala Airport AB (f.d. Uppsala AIr AB) har under ett antal år haft en dialog med näringslivskontoret Uppsala Kommun gällande olika idéer kring hur den mark bolaget ej skall använda för sin kärnverksamhet bäst kan utnyttjas. Den grundläggande idén har alltjämt varit att det finns en fördel om annan verksamhet än flygplatsen kan nyttja de stora ytor som finns tillgängliga, om detta dessutom kan avlasta staden i en annan ände är fördelen än större.

Det har därför under en längre tid talats om att den idag trångbodda logisitkverksamheten i Boländerna, och som det idag saknas alternativ placering för, skulle kunna flytta till flygplatsen. Detta skulle även innebära att lastbilstrafik som idag leds in i staden skulle kunna ledas runt staden. Fokus skall alltså enligt konceptet inriktas på mellanlagring av väg och spårburet gods som idag har plats i Boländerna.

Uppsala Airport AB kommer endast att driva denna plan vidare om det finns en uttalad önskan från Uppsala Kommun att hitta en lösning som ovan, i annat fall avsäger sig bolaget all delaktighet i dessa planer.

Inga kommentarer: