fredag 7 mars 2008

Uppsala Flygplats, Snart Bas För Akademiska Sjukhusets Jet

En ytterligare högre samhällsnytta kommer Uppsala Flygplats snart att fylla när Akademiska Sjukhusets nya Jetflygplan baseras där tillsammans med den redan baserade Intensivvårdshelikoptern. Se artikel i UNT. Fantastiskt!

11 kommentarer:

hasse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
hasse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
hasse sa...

Helt rätt - det är fantastiskt att allvarligt sjuka människor får hjälp! Men... vad har detta med Uppsala Air att göra..??

Mattias Sjölund sa...

Flygplatsens långsiktiga civila utveckling tryggas och därmed kan flygplatsen även i ett längre perspektiv fylla en samhällsviktig funktion.

hasse sa...

Som du säkert känner till så kommer Försvarsmakten inte att lämna Ärna, så flygplatsen kommer att finnas kvar åtminstone så länge vi lever.
Att säga att stationeringen av ett ambulansflygplan på Ärna skulle innebära att "Flygplatsens långsiktiga civila utveckling tryggas" verkar vara att göra en hel hönsfarm av en fjäder...

Mattias Sjölund sa...

Det var i och för sig inte ambulansflyget jag syftade på, men nog av detta. Vart vill du komma med ditt resonemang? Du tycks sitta mellan två stolar. Å ena sidan dom som anser att flygplatsen behövs, redan uppfyller en samhällsnytta och skall vidareutvecklas. Å andra sidan dom som inte vill ha den kvar.

hasse sa...

Jag ska försöka uttrycka mig tydligt.
Den militära verksamheten är av samhällsintresse. Likaså ambulansflyget. Båda dessa verksamheter tycker jag ska få fortsätta på Ärna, och de kommer att fortsätta oavsett hur det går för Uppsala Air.
Du vill förstås gärna påskina att lågprisflyget skulle vara en förutsättning för ambulansflygets fortsatta existens, men det är ju som du säkert vet helt enkelt inte sant.

Mattias Sjölund sa...

Kul att höra att du i vart fall inte tillhör gänget som vill riva flygplatsen bums! Det där med lågprisflyget har du om möjligt rätt i, vad avser du föresten med det? Att dock påstå att uppbackningen av en civil operatör, som erlägger stora delar av de sammanlagda driftskostnaderna och finansierar/delfinasierar uppdateringar av bansystem och exempelvis nya inflygningshjälpmedel, inte har betydelse för flygplatsens fortsatta utveckling och drift är att gå för långt. Tror du att inrättningar likt flygplatser är självgående?

hasse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
hasse sa...

1. Om Försvarsmakten en dag i framtiden inte längre klarar av att finansiera driften av flygplatsen så beror det i så fall på att riksdag och regering inte anser att Uppsala flygplats (och dess underjordiska anläggningar) behövs för att Försvarsmakten ska lösa sina uppgifter, och att man därför inte anslår de pengar som behövs för fortsatt drift.
2. Om den felplacerade flygplatsen en dag i framtiden inte längre behövs för Försvarsmaktens behov (se pkt 1) så tycker jag att den ska bort för att ge plats åt bostäder, rekreationsområden, kontor, jordbruk etc.

Mattias Sjölund sa...

Bra, då förstår jag...