lördag 8 mars 2008

Snedvridet Möte i Naturskyddsföreningens Regi

Naturskyddsöreningen i Uppsala anordnar ett möte under nästkommande vecka i Gamla Uppsala på temat "Bred Aktion Mot Ärna". En påstådd trafikexpert på flyg lär närvara, märkligt nog saknas erkända experter från exempelvis Luftfartsstyrelsen eller branschorganisationer. Medverkande expert är dessutom en av naturskyddsföreningens egna, så han lär knappast vara opartisk när han svarar på åhörarnas frågor! Mötets format blir heller inte mer trovärdigt när det framkommer att Sven Israelsons ständige vapendragare Conny Larsson, docent i meteorologi, medverkar. Conny är en trogen anhängare av Israelsons teorier om hur vi i samhället borde beräkna buller, tillskillnad från de allmänt vedertagna beräkningsmodellerna som idag nyttjas i hela världen.

Än så länge obesvarade frågor:

1. Varför har man inte bjudit in oberoende experter? På de senaste forumen UADF arrangerat har exempelvis Luftfartsstyrelsen medverkat, personer som i sitt arbete sysslar med omvärldsanalys och miljö med fokus på flyg!

2. Varför är inte några representanter från de aktuella operatörerna, Försvarsmakten och/eller Uppsala Air AB, inbjudna?

Inbjudningar har gått ut till samhällen kring flygplatsen.

Jag utmanar här på plats Naturskyddsföreningen att under våren anordna ett balanserat möte, där de sammankallar en panel som utgörs av experter från Försvarsmakten, Luftfartsstyrelsen, Uppsala Kommun samt Länsstyrelsen.

7 kommentarer:

Mikael sa...

Då kan jag berätta direkt att flera av de personer du efterlyser, bland annat Folke Borg, inbjudits att delta men avböjt. Förmodligen för att man inte känner tilltro till arrangören. Arrangören är ju uttalat motståndare till flygplatsen, vilket kan ha varit avskräckande.

Mattias Sjölund sa...

Jag är då inte det minsta avskräckt saknar dock inbjudan, och Luftfartsstyrelsen som myndighet avböjer säkert inte, om dom tillfrågas!

Mikael sa...

Då föreslår jag att du dyker upp på mötet!

Mattias Sjölund sa...

Utmärkt. Tid och plats?

Mikael sa...

Jag förstår att du har svårt att hitta informationen eftersom någon uppenbarligen roar sig med att slita ner affischerna. Hur som helst, här är tiderna:

Den 12/3, kl. 19.00-21.00
Storgården, Gamla Uppsala

uppsalaair sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mattias Sjölund sa...

Där vart det något fel... ses där