fredag 7 mars 2008

Pressmeddelande Från Uppsala Air

Grunden Är Klar... Nu Bygger Vi Europas Grönaste Flygplats

Operativt markerar denna tidpunkt såväl slutet på en nästan fem år lång förberedande fas som början på något helt nytt.

Framför oss ser vi konturerna av ett nytt och expansivt Uppsala, där flygplatsen kommer att utgöra en naturlig del av hela vår regions vardagliga kontakt med Europa och dit besökare kan anlända för att komma till såväl staden Uppsala som till norra Mälardalen och Stockholm.

- Vi kommer faktiskt att vara den närmaste sekundärflygplatsen till huvudstadsregionen Stockholm, vilket ytterligare borgar för att vi kommer att vara ett attraktivt komplement till framförallt Arlanda. Redan befintlig infrastruktur och en effektiv flygplats kommer innebära att våra passagerare kommer att kunna nå Stockholm City inom 90 minuter efter att planet satt hjulen i marken, med det nya dubbelspåret genom Gamla Uppsala kommer dessa tider ytterligare förbättras. Säger Jan Jönzén, styrelsens ordförande Uppsala Air AB.

Efter år av förberedelser är nu planer och ritningar, konsekvensanalyser och kalkyler, borrkärnsprover och inmätningar, modeller och strategier på plats. Vi har till vår hjälp haft några av Europas främsta experter, nu är tiden inne att omsätta teori i praktik!

Olika samarbetspartners, leverantörer såväl som hotell och olika transportföretag skall nu knytas till verksamheten. Detta gäller givetvis även de huvudsakliga flygoperatörerna, som i sinom tid skall trafikera norra Mälardalens nya civila flygplats.

Innan kommande höst infaller skall miljöprövningen sagt sitt, samtliga ansökningar vara stämplade och inlämnade och den avslutande projekteringen av vad som kommer att bli Europas grönaste flygplats initierats.

- Genomgående användning av den senaste tekniken inom byggnation och drift kommer att medge att Du som resenär har minsta möjliga miljöpåverkan på din resa, detta argument förstärks ytterligare av att vi uteslutande kommer att samarbeta med några av Europas bästa flygbolag, som i sin tur har den högsta beläggningen samt de modernaste och renaste flygplanen. CDA, eller så kallade Gröna Inflygningar, kommer att vara en bland många självklarheter på Uppsala Flygplats.

- Med Luftfartsstyrelsens prognostiserade tillväxt för utrikesresandet så kommer regionen behöva en ny strategiskt placerad civil flygplats. Uppsala utgör ett centrum i Sveriges mest expansiva region samt är en stad med väl utbyggda kommunikationer till hela Mälardalen. För att bemöta den kraftigt tilltagande efterfrågan och för att säkerställa att välbehövlig bankapacitet bevaras utgör denna satsning på fler än ett sätt en viktig samhällsfunktion. Säger Mattias Sjölund, VD Uppsala Air AB

Affärsidé
Att till företag och privatpersoner i södra Norrland och norra Mälardalen skapa ett komplement till Stockholm Arlanda Flygplats. Att genom lågprisflygbolag och andra samarbetspartners erbjuda ett konkurrenskraftigt alternativ till Skavsta.

Om Bolaget

Uppsala Air AB grundades 2004 och är ett privatägt bolag med säte i Uppsala. Bolaget affärsidé har utvecklats utifrån en del regionalpolitiska och lokalpolitiska program, utredningar och beslut.

Uppsala Air AB arbetar efter en affärsmodell som utesluter statligt eller kommunalt ägande, tillika subventioner. Affärsmodellen baserar sig även tillskillnad från andra sekundärflygplatser i regionen bl.a. på ett i förhållande mycket stort upptagningsområde, smidiga kollektiva anslutningar, låga investeringskostnader samt låga operativa kostnader.

Redan idag kan du genom att besöka www.uppsalaair.se gå en tur genom vår kommande avgångshall på den nya terminal vi skall bygga.

Uppsala den 7 mars 2008


Kontakt: Mattias Sjölund mattias@uppsalaair.se

Inga kommentarer: