måndag 20 oktober 2008

Miljöpartiet, Fel Igen!

Ett antal miljöpartister i Riksdagen har i dagarna inlämnat en motion som, vad ska man säga, i vanlig ordning bygger på felaktigheter.

Principen denna gång är att Försvarsmakten (FM), genom sitt samarbete med Uppsala Airport AB, skulle ägna sig åt någon slags välgörenhet, att FM skulle lägga ner omfattande resurser på att hjälpa bolaget, bland annat i form av att stå för arbetet med att ta fram den Miljökonsekvensbeskrivning som ska bifogats tillståndsansökan.

Var får Helena Leander & Co allt ifrån? Det är självklart så att bolaget kostnadsersätter FM för allt, dessutom så kan det mycket väl vara så att en förutsättning för att befintliga arbetstillfällen skall finnas kvar, närmare 600 idag och att flygplatsen även fortsättningsvis skall kunna vara till nytta för exempelvis Akademiska, försvarets transporter och polisen, att såväl en militär och civil operatör är närvarande och delar på de höga kostnader det innebär att driva denna flygplats. Jag förmodar att de inte tänkte på detta! Övriga påståenden i motionen gör gällande att Mp redan gjort Länsstyrelsens utredningsarbete genom att konstatera att verksamheten kommer att leda till "stora" bullerstörningar.

Inga kommentarer: