torsdag 2 oktober 2008

Debatten tog fart i Sörmland

Som en uppföljare till tisdagens inslag gällande Uppsala Flygplats i bland annat Rapport, ABC och Östnytt samt vårt meddelande igår sände SVT Östnytt ett uppföljande inslag gällande Skavsta och Ryanair under onsdagskvällen. Som delägare i Skavsta Flygplats bekräftade Nyköpings Kommun, via kommunalrådet Carle (m), att man har haft ett mycket lyckosamt samarbete med Ryanair. Kommunen tecknade ett avtal med Ryanair tidigare i år som gäller till 2010 och som enligt Kommunen är värt 15 miljoner kronor. Avtalet bygger i huvudsak på destinationsmarknadsföring av Nyköping i samband med biljettförsäljning. Tesen i inslaget bygger på att Ryanair nu får en ny partner i form av Uppsala Airport AB att förhandla med.

Det bör understrykas att Ryanair aldrig uttalat att man skall lämna Skavsta samt att Ryanair är en av de huvudoperatörer som Uppsala Airport AB samtalar med och som visat intresse i att flyga från Uppsala.

Uppsala Airport AB affärsidé bygger på att en stor mängd personer reser ut från Skavsta trotts att de bor närmare Arlanda samt att majoriteten av de inresande till Skavsta Flygplats har Stockholm och norra Mälardalen som slutdestination. Därmed är Uppsala Flygplats ett komplement till Arlanda och ett alternativ till Skavsta.

Se inslaget här

Inga kommentarer: