torsdag 24 april 2008

Arbetet Fortskrider Enligt Plan

Lite sent här, då det gick ut redan kl. 11 till alla andra men här är det.

Att Försvarsmakten på Uppsala Garnison nu agerar efter nya direktiv förändrar inte verkligheten, inget försvarsbeslut är taget och kartan kan komma att målas om ett antal gånger innan ens ett färdigt förslag läggs fram.

I skenet av detta kommer givetvis bl.a. den miljöansökan försvarsmakten och Uppsala Air AB tagit fram oförändrat offentligöras den 29 april.

- Uppsala Flygplats fyller redan i dag en mycket viktig samhällsfunktion med tanke på Akademiska Sjukhustets Intensivvårdsenhet. Med bakgrund av de tillväxtprognoser som finns till hands för den civila flygmarknaden i regionen står det även klart att det är en absolut nödvändighet att bevara och utveckla befintlig bankapacitet. Säger Uppsala Air AB:s VD Mattias Sjölund.

- För att gardera oss så kommer vi givetvis se över driftskalkyler etc, men tidigare beräkningar visar på att drift även utan Försvarsmakten är fullt möjlig, i synnerhet med tanke på att det kommer kräva förminskade investeringskostnader totalt. Vi räknar med att Kommunen och Regionen fortsatt ser nyttan med en civil verksamhet på Ärna, i synnerhet i skenet av att Luftfartsstyrelsen så sent som i tisdags utpekade Uppsala Flygplats som nytt civilt Riksintresse. Fortsätter Mattias Sjölund.

Inga kommentarer: