tisdag 1 september 2009

Business as usual i oppositionens tappning

Oppositionen är oslagbara och opinionens dom mot dom är omedelbar! Så kan man sammanfatta oppositionens utspel i UNT idag och som tar varje tillfälle i akt att få medias uppmärksamhet i Ärna frågan.

Uppsala Airport AB har framställt en tidsplan som bygger på de förutsättningar som i dag ges. Det vill säga en avklarad miljöprocess samt tillstånd från Transportstyrelsen (tidigare Luftfartsstyrelsen). Den bygger även på de gemensamma mål som finns upprättade mellan Försvarsmakten och bolaget och återspeglar tydligt de behov som såväl Akademiska, Försvarsmakten och bolaget har, det vill säga en kontinuerlig drift av flygplatsen.

Oppositionen har rätt i det avseende att tidsplanen ej återspeglar någon detaljplan, detta är ej dock heller nödvändigt för att sätta planen i verket, en ansökan om bygglov kommer dock under hösten att lämnas in och under vintern även ett ärende gällande detaljplan. Bolaget har dock ingen omedelbar brådska om ett beslut med det senare.

Detta utspel sätter även en annan fråga i fokus, den att Uppsala Kommun noggrant bör överväga hur man vill profilera sig för det riskvilliga kapitalet, en faktor man oavsett majoritet kommer att vara beroende av så väl i morgon som om 10 år. Oppositionen spelar ett högt spel om stadens framtid, utan att för den sakens skull kunna ställa ut garantier om en alternativ och bättre framtid

Se även UNT samt Ledarbloggen

Inga kommentarer: