torsdag 3 september 2009

Ang. Miljömärkning Av Flygplatser

En flygplatsverksamhet består av en rad olika produkter och tjänster, flyg som landar och startar, flyg som taxar, passagerare som kommer till och från en terminal, bagage som ska lastas, toaletter som ska rengöras m.m. Flertalet eller samtliga av de dagliga processerna går att att kontrollera ur ett miljöhänseende. Där utsläpp till vatten, mark och luft minimeras, där avfall och spill hanteras med ett modernt och långsiktigt tänkande, där energiförsörjning exempelvis kan ske genom vindkraft, där den sammanfattade verksamheten fokuserar på ett modernt ekologiskt synsätt.

Av dessa anledningar, ursprunget av två studenters arbete under 2007, så inlämnade Uppsala Airport AB i går en skrivelse som erhåller om att en ny kategori ska upprättas, med målet att flygplatser och den service de erbjuder ska kunna svanmärkas.

UNT

3 kommentarer:

Jonas Ericson sa...

Vad ska du göra åt själva flygandet?
http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/mark-lynas-do-you-care-about-your-children-then-stop-flying-1784473.html

Mattias Sjölund sa...

Vad tänkte Du på exakt? Verksamheten på flygplatsen, det vill säga de tjänster och produkter vårt företag vill erbjuda är väl ganska självklara! Ser du skillnaden på en flygplats och ett flygbolag?

Jonas Ericson sa...

Du som verkar vara en sådan driftig och duktig entreprenör, tänk om du skulle satsa din energi och know-how på något vi verkligen behöver, något som skulle gagna omställningen till ett hållbart samhälle. Tänk vilka rubriker och good-will du skulle få om du gjorde en u-sväng och satsade på en vindpark på Ärna.