Så här två år efter att klimatdebatten på allvar tog fart så funderar jag på att flera goda ting kommit fram, exempel på detta är att närproducerad mat fått en mer framskjutande position i dagligvaruhandeln (om än fortfarande för dyr), att vi i högre utsträckning och mer noggrant genomför olika vardagliga moment med den globala miljön som förtecken.
Oavsett om man sväljer de värsta profetiorna eller om man väljer en mer nykter syn på frågan, att vi blir fler som konsumerar allt snabbare, så tror jag att väldigt många, framförallt i Europa, idag tagit in meddelandet och anpassat sin vardag efter detta.
Något som tydligt dock framgår i olika undersökningar är att människors drömmar och mål ej påverkas av informationen. Som exempel så applicerar man ej sina nya vardagsrutiner på sättet man färdas till eller från semestern, ej heller på destinationen. Detta kan dock få anses vara en nödvändig ventil, ett tydligt avbrott mellan vardag och ledighet.
För att stanna kvar i ämnet men samtidigt bli lite mer konkret så vill jag hänvisa till en debattartikel jag nyligen läste på flygtorgets debattsida. Där skriver Peter Stilbs att ”Klimatfrågan” är skräddarsydd efter skilda grupperingars agenda (ex. strävan mot ny (=odemokratisk) världsordning, politikermakt - mer skatter, planekonomi, sensationalism och katastrofscenarios i media, en försörjningskälla för extraknäckande TV-meteorologer.
Jag är benägen att hålla med, ty hur ska vi annars tolka den agenda som vissa vänsterpolitiker och miljöpartister hänger sig åt? Lena Hatwigs uttalande och inlägg i UNT gällande företagspolitik eller Erik Pellings jakt på externa handelscentrum eller företag som ett eller annat sätt stör hans världsbild?
Det är viktigt att vi som medborgare ser upp och inte bara analyserar de politiska partiernas agenda utan även politikers grundläggande syn på samhällsutvecklingen. Vi bör se upp så att vi ej går i säng med politiker som anser att endast vissa företag ska få utvecklas eller finnas, att bara vissa personer är accepterade eller politiker som anser att en klåfingrig odemokratisk agenda och större politisk makt främjar Sverige.
onsdag 23 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar