tisdag 26 maj 2009

Baksmällan föder spekulationerna

I den värsta baksmällan, den som brukar infinna sig för somliga dagen efter tycks spekulationerna flöda fritt.

Niclas Malmberg vill riva upp beslutet från igår när han vinner valet! Vilket beslut refererar han till? Jag satt på fullmäktige i fyra timmar igår och som normal begåvad person kan jag inte ens med min bästa vilja i världen påstå att det fattades ett enda beslut i Ärna frågan.

Att remissvaret från KS stöds av Kommunfullmäktige är inget beslut, och knappast föremål för något annat än att Niclas när (om) han vinner valet kan riva sönder kopian av handlingen till Länsstyrelsen. Det andra som det voterades om var densammes motion om ”Kommunalt Nej Till Ärna”, knappast ett beslut heller i ordets rätta bemärkelse, snarare en viljeförklaring. Så dags att efter valet ändra den inriktningen då!

På Pellings blogg spekuleras det vilt om att andra politiker ej ställt de rätta frågorna, ej gjort rätt reserach. Faktum är att ingen flygplats kan neka ambulanstransporter, men det kan vara mer eller mindre lämpligt. Enl. Pellings blogg säger informationschefen på Arlanda att det vid peak kan bli problem, vad Akademiska säger vet alla redan. Arlanda ligger för långt bort, att Ärna är viktig för deras drift! Är det inte verksamhetsutövarens (Akis) fulla rätt att ställa kravspecifikationen?

I en annan ände av stan sitter en journalist och funderar som bäst på hur vi skall missa Försvarsmaktens mål med ett överlämnande 1 juli 2010. Problemen tycks vara oöverstigliga! Förmodar att det mynnar ut i ett inslag under kvällen eller morgondagen.

Här finns så klart en tydlig inriktning, ett resultat av över ett års planerande. Jag citerar för andra gången idag en ny favorit... ”Man behöver inte skjuta sig själv i foten bara för att man kan”

Inga kommentarer: