torsdag 5 februari 2009

Glada Miljöpartister Ropar Hurra Förgäves!

Dagen tillkännagivande i kärnkraftsfrågan till trots så är miljöpartiet i Uppsala tydligen på ett strålande humör! Eller vad sägs om att Niclas Malmberg på sin blogg redan förkunnat att Länsstyrelsen ej skall fortsätta sin prövning? Eller kollega Johan som i samma anda påstår sig veta att sista spiken i kistan snart är slagen? Han avslutar detta med ett litet (hurra!)

Är det någon som är förvånad? Knappast! Malmberg menade redan i april 2008 att Ärna frågan i princip redan var avgjord, till hans fördel är underförstått då han stoltserade med att känna till att centern skulle säga nej.

Jag kan väl anta att dessa två herrars oförstånd är en fördel, men faktum kvarstår. Försvarsmakten har ingen intention att dra tillbaka sin ansökan i dagsläget, kompletteringen är Länsstyrelsen strax tillhanda. Ärendet går därefter oavkortat, enl. Länsstyrelsen, ut på remiss till bland annat KS.

Om Försvarsmakten till slut kommer att tvingas lämna Ärna vet vi först och tidigast i juni. Om den situationen då påkallar att Miljödomstolen tar vid så kommer Länsstyrelsen själva att överföra ärendet till Miljödomstolen. Densamma ärver då hela den dittills genomförda processen, med samråd och allt. Någon ny ansökan, eller ens förändrad ansökan är knappast aktuell i det fallet. Det vill säga även de idag sökta militära flygrörelserna kommer självklart att finnas med i ansökan till en av Miljödomstolen eventuell fortsatt process. Detta p.g.a. att det ej finns några självklara likhetstecken mellan att FM eventuellt avsäger sig driftsansvaret och Flygvapnets eventuella vilja att fortsatt kunna nyttja banorna.

-Elementärt min kära Niclas!

Inga kommentarer: