tisdag 17 februari 2009

Majoritet i Fullmäktige?

Nu har såväl KD som Centern tagit bladet från munnen i frågan kring civilt flyg på Uppsala flygplats. Enl. UNT idag så är det en klar majoritet i centern som är för en civil flygplatsverksamhet och det innebär även att oppositionen (Malmberg) ej längre kan räkna med det stöd av sju röster de behöver från Alliansen för att få till ett nej.

Det rykte som jag tidigare skrev om vad det gäller politikern Ingmar Jansson (c) har visat sig vara sant. Han kommer således ej få rösta i Ärna frågan enl. UNT utan blir ersatt av Thunman.

V jobbar vidare...

Vänstern vill bygga bostäder, på Ärna! Hört talats om såväl militärt som civilt riksintresse? Det kommer att från oppositionen komma fler liknande utspel under våren! Det har byggts relativt mycket i Uppsala under senare år, fortsatt byggnation kommer dessutom att ske söderut enl. flera större entreprenörer. Det finns således inget behov av att bygga bostäder på Ärna, denna förhållandevis lilla yta, om man nu inte vill göra allt för att försöka riva och slita i oss förstås!

Dagens Kuriosa: Vänstern känner helt säkert ej heller till att Uppsala Kommun redan den 20 juli 1942 var så företagsam att man skrev under ett avtal som medger förköpsrätt av marken. Dock endast om fastigheten på Ärna ej längre erfodras för militär eller civil flygtrafik.

Namnkunniga ej Sakkunniga

Till sist kom det i dag på UNT:s debattsida en bra replik till den så kallade namnkunniga, dock ej inte alltid så sakkunniga, kvartet som föregående söndag hade en debattartikel på UNT.se.

Arne Karyd, Lärare i transportekonomi och miljö, på Campus Norrköping menar bl.a. att kvartetten i avvaktan på resultatet bör hålla sig till fakta. Karyd, som själv är medlem i Svenska Naturskyddsföreningen, har till en av artikelns författare per e-post bett om att de ska precisera påståenden som "andra småflygplatser i landet redan dras med omfattande ekonomiska problem med nedskärningar av verksamhet och komprometterad säkerhet som följd". Inget svar har enligt uppgift inkommit

Karyd menar att påståendet om komprometterad säkerhet är en mycket allvarlig anklagelse mot landets 41 flygplatser med linjetrafik och mot tillsynsmyndigheten Transportstyrelsen.

Inga kommentarer: