söndag 21 december 2008

Läsvärt Från Bern!

Det är tydligt att min förhoppning att i fredags göra ett sista inlägget innan jul sedan länge har grusats.

Att det sker en förändring av vårt klimat i dagsläget är det inte många som tvivlar på, men vad är den egentliga orsaken, Koldioxid? Är det bestående? Helt upp till var och en att bedöma, men följande artikel från Lars Bern är klart läsvärd, oavsett vilken disciplin man hänger sig åt. Han är grundare av kampanjen Det naturliga steget och bland annat tidigare varit ledamot av Kungl. Vetenskapsakademins miljökommitté. Lars Bern får stöd av 20 professorer och docenter i naturvetenskapliga ämnen.

2 kommentarer:

Mikael sa...

Som sagt helt upp till var och en att bedöma. Kompletterande information är att flertalet av undertecknarna inte arbetar med klimatforskning. De hänvisar vidare till ett amerikanskt "upprop" som i själva verket är ett falsarium. Åtskilliga av de 650 namnen i uppropet har uttryckligen sagt att de inte vill vara med på listan över skeptiska vetenskapsmän.

Ganska lustigt så konstaterar man att dessa 650 personer är fler än de 52 personer som skrev sammanfattningen till IPCC:s rapport! Men det är knappast 650 personer som skrivit detta upprop, och givetvis betydligt fler än 52 som bidragit till IPCC:s rapport även om endast 52 varit med om den slutliga sammanställningen.

Varför man tar till sådana metoder för att förvirra politiker är också, som jag ser det, upp till var och en att bedöma.

Unknown sa...

Politiker är själva mästare på att förvirra eller hur?