fredag 19 december 2008

Ljus Fredag!!!

Det tycks snarare vara en regel än ett undantag att skriva något så här innan jul på sin blogg... Idag har det varit en fantastisk sista dag innan julledigheten på jobbet. Med två fantastiska milstolpar tätt efter varandra, den ena behåller jag för mig själv ett tag till och den andra får ni se och höra om senare i kväll, som då offentliggörs tack vare skickligt journalistiskt arbete.

På tal om journalister, eller snarare de där personerna på redaktioner som sätter rubriker. Vad tänker dom på? Att de ska se spännande ut? På Radio Upplands hemsida idag kan vi läsa “Civil Flygtrafik Hotad”. På vilket vis menar man då? I texten finns referenser mest till öppettiderna och det är självklart att 07-19 som KS föreslog 2005 inte är ett alternativ, men däremot så kommer långt över 80% av alla flygningar att ske mellan 07-19.

Som jag sagt tidigare så står en flygplats öppettider sällan i relation till när på dygnet det faktiskt flygs, det är främst i servicesyfte ett tillstånd till 24 efterfrågas, om det inte passar den prövande enheten eller KS så får de såklart höra av sig, men då en majoritet av flygningen faktiskt sker inom tidigare, av KS, föreslagna tider så finns det lite som talar för att det skulle bli ett problem, i synnerhet när påverkan är så pass liten och framförallt i jämförelse med alternativa lokaliseringar.

GOD JUL

Inga kommentarer: