torsdag 15 oktober 2009

60 Tunga Minuter!

I Kommunstyrelsens remissvar till Länsstyrelsen har man tänkt rätt vad det avser tid för öppethållande på Ärna. Precis som Kommunalråd Karolina Hilding (Fp) sade till TV4 i samband med fullmäktigedebatten i maj så handlar det om att möjliggöra för en enskild individ att förlägga såväl utresa som hemresa under en och samma arbetsdag.

Det man omöjligt kan ha haft vetskap om i KS, och ej heller i MHN, är de marknadsmässiga förutsättningar och förhållanden som råder, exempelvis vad det avser flygbolagens tidtabeller eller resursutnyttjande. Ett av flera exempel på detta är den av tjänstemännen författade meningen i skrivelsen som antyder att flyg till Uppsala efter 22:00 utan vidare kan vidarebefordras till Arlanda eller andra alternativa flygplatser. Åk till NK, S:t Per måste stängas!

De 60 minuter som idag utgör skillnaden, mellan den sökandes uppfattning men även djupa insikt om de marknadsmässiga förhållandena å ena sidan och remissinstanserna KS och MHN:s uppfattning å andra sidan, gällande flygplatsens regelmässiga start och landningstider är absolut avgörande för flygplatsens möjlighet att vara företagsekonomiskt lönsam och ett attraktivt alternativ till Skavsta.

Inga kommentarer: